Memoriál Ladislava Šmákala 2012

III. ročník memoriálu Ladislava Šmákala vyhrálo Nové Město n. M.

Fotbalový oddíl Českého Meziříčí pořádal v sobotu 11. srpna třetí ročník dorosteneckého turnaje – Memoriál L. Šmákala. Turnaje se zúčastnilo pět týmů. Hrálo se systémem každý s každým na 2x 20 minut.

Turnaj se hrál na dvou hřištích a před docela početnou diváckou kulisou. Na to, že se hrálo pouze na 2x 20 minut, tak padalo v zápasech i hodně gólů. Nejlepší formu, podpořenou velmi dobrým výkonem, předvedli dorostenci Nového Města, kteří turnaj s přehledem vyhráli bez ztráty bodu a s velmi vysokým skóre, aniž by inkasovali jediný gól. Druhé místo vybojoval tým Červeného Kostelce a na bronzovém stupni skončil tým Olympie Hradce Králové, který se turnaje zúčastnil s hráči mladšího dorostu. Ty vedl bývalý hráč Hradce Králové a Slavie Praha – Milan Frýda. Na čtvrtém a pátém místě skončili dorostenci Dobrušky a domácího Českého Meziříčí. Turnaj se po všech stránkách vydařil a všichni se už tak mohou těšit na čtvrtý ročník tohoto memoriálu.

 L. Šmákal – začal svoji hráčskou kariéru v Černilově. Poté přestoupil do Spartaku Hradec Králové, kde působil mnoho let a velice rád na toto působení vzpomínal. V Českém Meziříčí začal působit jako hráč, když se sem přestěhoval. Po ukončení hráčské kariéry se stal velice dobrým trenérem. Trénoval v Opočně, Třebechovicích, ale nejvíce se věnoval trénování dorostu v Českém Meziříčí, kde se svými svěřenci postoupil do krajské soutěže. V Českém Meziříčí trénoval mnoho let, miloval fotbal a hráči, které dokázal vychovat pro A mužstvo mužů, zde dnes aktivně hrají. Mnoho let působil také ve výboru FC České Meziříčí jako místopředseda. Ladislav Šmákal zemřel 21. ledna 2010.

Výsledky:
Dobruška – České Meziříčí 3:1, Červený Kostelec 0:2, Olympia HK 1:3, Nové Město n. M 0:1, České Meziříčí – Červený Kostelec 2:4, Olympia HK 1:4, Nové Město n M. 0:8, Červený Kostelec – Olympia HK 3:1, Nové Město n. M. 0:2, Olympia HK – Nové Město n. M. 0:3

Konečné pořadí turnaje:
 1. Nové Město n. M. 12b., skóre 14:0
 2. Červený Kostelec 9b, 9:5
 3. Olympia HK 6b, 8:8
 4. Dobruška 3b, 4:7
 5. České Meziříčí 0b, 4:19

(článek převzat z Orlického týdeníku)

celý článek včetně fotek ZDE

foto na facebooku ZDE

článek v Rychnovském deníku ZDE

Fotografie naleznete ve Fotogalerii