2.kolo Juta Grass poháru st.dorostu

V neděli 13.3. absolvoval dorost první ostrý start v rámci zimní přípravy – 2.kolo Juta Grass poháru st.dorostu.

Hrálo se turnajovým systémem ( 3 týmy, 2x 35 min., vítěz postupuje).

Los nám určil za soupeře 3.tým sousední skupiny krajské soutěže – Přepychy  a  Jaroměř – účastníka krajského přeboru. Papírově jsme byli tedy nejslabším týmem.

U mužstva došlo během zimy k podstatným změnám. Kromě dnes již  stabilního hráče A týmu Davida Jančury se do zimní přípravy  mužů zapojily i další dvě opory –  Čiháček a Rezek a zdá se, že se u A týmu prosadí.  Pro jarní část sezony v dorostu s nimi můžeme tedy počítat minimálně. Z osobních důvodů zkončil další zkušený hráč – Schejbal a dlouhodobě nemocný je Ondra Ježek ( nejlepší střelec podzimu), který absolvoval zatím v rámci zimní přípravy pouze 2 tréninky.

Proto došlo ke změnám v sestavě a šanci dostali i st.žáci (Jarkovský , Červík a P.Havel). Turnaj jsme brali hlavně jako přípravu a příležitost vyzkoušet varianty v sestavě, herní situace a prověřit fyzickou připravenost hráčů.

První zápas s mužstvem Přepych jsme zvládli a zvítězili 2:1. Ve druhé, ke kterému jsme nastoupili po 10 minutové pauze a 70 min.  předešlého zápasu v nohách, jsme na soupeře nestačili.  Hned v  1.minutě jsme dostali branku a naše hra se rozpadla. Ve druhém poločase jsme silně míchali sestavou a někteří hráči odpadli fyzicky. Hrálo se také za silného větru. To všechno a kvalita soupeře měly za důsledek naši  porážku 0 : 6 .

Hráčům přesto patří dík za bojovnost a nasazení. Na start sezony to nebyl špatný výkon. Mužstvo si musí zvyknout na odchod opor, výrazné změny v sestavě a sehrát se.

pohar_sd.pdf (35,3 kB)