Celkové hodnocení sezóny dorostu 2022/2023

Před touto sezónou se nám povedlo poskládat velice slušný mix hráčů. Proto jsme si před sezónou vytyčili tři cíle. Prvním bylo uhrát první šestku, aby jsme po rozdělení hráli lepší skupinu s kvalitnějšími soupeři. Druhým byl ke konci podzimu skončit čtvrtí, aby jsme se kvalifikovali do zimního poháru. A třetí cíl bylo umístění na bedně. 

Začnu nejprve druhým cílem. Ten se nám povedlo splnit v posledním zápase na půdě Stěžer, kam jsme si přijeli minimálně pro bod, který nám stačil na umístění v první čtyřce.  Potřebný bod jsme urvali v poslední minutě zápasu a navíc Kája chytil všechny penalty. V zimním poháru jsme se utkali s týmy Krajského přeboru Rychnova a Třebechovic. S Rychnovem jsme jasně prohráli a Třebechovice jsme ve velice zajímavém utkání porazili. Druhé místo v této skupině super.
Vrátím se k prvnímu cíli. Po skončení podzimu jsme byli ve vyrovnané tabulce čtvrtí a zbývali nám odehrát čtyři zápasy, aby jsme zůstali v první šestce. Jenže po odhlášení Vamberka ze soutěže nám ty zápasy zbyli tři a soutěž se dohrávala v jiném stylu než bylo původně plánováno. Navíc odešel na hostování do Jaroměře Martin Sekyra. I bez něho se nám podařilo tři těžké soutěžní zápasy po zimní pauze vyhrát a první šestka by byla splněna.
Poslední cíl a to bedna byla před závěrečnou částí velice blízko. Říkal jsem klukům, že když uhrajeme 41 bodů, tak by se to mohlo povést. Ale bohužel, už první dva zápasy  (Stěžery prohra 2:0 a V. Poříčí 3:1) nám naznačili, že to bude těžká šichta. Následný bod z Nového Hradce nám zase dodal naději. Ale týden na to přišlo asi nejtvrdší vystřízlivění a prohra 1:0 s Borohrádkem, i když jsme pak dokázali porazit Nové Město a Lázně Bělohrad, tato prohra bude v konečném důsledku znamenat, že na bedně nebudeme. Konečné 5. místo beru jako částečný úspěch. Myslím si, že kdyby na jaře nebyla tréninková morálka jaká byla, tak to třetí místo uhrajeme. Jako za velký úspěch pokládám, dvě výhry ze tří zápasů nad Červeným Kostelcem, to samé s Novým Městem a výhra + výhra na penalty se Stěžery (týmy, které v konečném pořadí skončí nad námi).
Děkuji klukům za zvládnutí náročné sezóny, především Honzovi Hlavsovi, který nám hodně pomohl. Děkuji rodičům za pomoc v dopravě na zápasy a všem, kteří se okolo toho motali a pomáhali mi. 
V příští sezóně nás čeká další zajímavá výzva a jsem zvědav, jak se s tím všichni popereme.
 
Slezák Miroslav, trenér