České Meziříčí - Dobruška B 1:3 (0:0)

České Meziříčí - Dobruška B 1:3 (0:0). 83. Ježek (Slánský) - 64. a 72. Eimann Daniel, 66. Štětina Marek. ŽK: 4:4. ČK: 2:0 (54. Baše, 73. Čiháček). PK: 0:0. Diváků: 200.
Rozhodčí: Trejbal, Valenta, Říha
Delegát: Nedelegován

 

České Meziříčí: Frynta (6) - Kubíček (7), Kozák (5), Tetřev (5) (65. Havel Tomáš (3)), Kupka (6) (84. Tomášek Jan (N)) - Krajňák (7) (84. Schejbal (N)), Čiháček (4) (73. Rezek (6)), Hlavsa (5), Ježek (6) - Slánský (6) - Baše (4)


Dobruška B: Veverka - O. Slánský, Horák, P. Effenberk, Michl - Kováč (46. D. Eimann.), Štětina, Zrzavý, M. Eimann - Svatoň (80. Čančara), Malý (75. Jirák)


David Horký, vedoucí mužstva ČM: První poločas jsme byli jasně lepší a měli jsme proměnit alespoň jednu ze tří šancí. Nestalo se, a tak byl o půlce stav nerozhodný 0:0. Druhý poločas byl pod nadvládou rozhodčích. Pan hlavní rozhodčí Adam Trejbal, který fotbal nikdy nehrál a rozhodovat nikdy neuměl, neumí a nikdy umět nebude místo penalty na Lukáše Bašeho mu necitlivě udělil druhou žlutou kartu a poslal ho do sprch. Od této chvíle šel fotbal stranou. Druhou červenou kartu dostal Čiháček, když si po vystřídání povzdechl nad výkonem rozhodčích na což hlavního rozhodčího upozornil jeho první asistent. V neděli jsme ve vesnici pořádali tradiční jarní sběr železa. Výdělek z něj ale bohužel budeme místo do dětí investovat do cestovních náhrad a do pokut, které dostaneme díky honění ega třech rozhodčích od Trutnova. Někteří rozhodčí by si měli konečně uvědomit, že na zápase jsou přítomni kvůli nám a ne my kvůli nim. Blahopřejeme Dobrušce k zaslouženým třem bodům.

 

Milan Jirásek, trenér TJ Dobruška B: „V prvním poločase bylo utkání vyrovnané se šancemi na obou stranách. Nás jednou zachránila tyč, domácí podržel domácí Frynta při samostatném úniku Víti Malého. Soubojem stejných hráčů začal i druhý poločas. Malý se pěkně uvolnil přes stopera, postupoval sám na gólmana, ale branku tentokrát přestřelil. Poté, co si domácí útočník Baše nechal dát v rychlém sledu dvě žluté karty se začala hra lámat. Domácí hráči  se věnovali víc rozhodčímu než hře a nám se podařilo v rozmezí osmi minut třikrát skórovat. První gól padl po bratrské spolupráci dobře hrajícího Martina Eimanna a střídajícího Dana, další dva pak pro své spoluhráče připravil Víťa Malý. Škoda jen, že jsem v závěru nepochopitelně povolili a umožnili domácím snížit. Vzhledem k vývoji zápasu a počtu vyložených šancí si troufám tvrdit, že naše vítězství bylo zasloužené."