České Meziříčí - Opočno 2:1 (1:1)

Zejména za druhý poločas děkujeme fanouškům za vydatnou podporu a jsme rádi, že jsme potvrdili výhru z Dobrušky a přispěli k dobré posvícenské náladě.

České Meziříčí - Opočno 2:1 (1:1). 4. Ježek z pen., 55. Krajňak (Ježek) - 25. Jelen Lukáš. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (82. Tláskal). PK: 1:0. Diváků: 230.
Rozhodčí: Špáta, Hůlka, Frič
Delegát: Střížka

České Meziříčí: Frynta - Borecký, Tomášek, Kozák, Slánský - Rezek (46. Slezák), Hlavsa (90. Procházka), Čiháček, Krajňak, Ježek - Baše (89. Španiel)

Opočno: Krulich – Lukášek, Petr, Tláskal, Čuda (41. Šafář) – Přibyl O., Musil P., Navrátil (62. Gábor), Školník - Přibyl O., Jelen L.

David Horký, vedoucí mužstva ČM: Už ve čtvrté minutě byl ve vápně evidentně faulovaný Ondra Ježek a sám penaltu s přehledem proměnil 1:0. Nadále jsme byli aktivní, ale zbytečně jsme vytvářeli značné množství rohových kopů a po jednom z nich Jelen z voleje vyrovnal na 1:1. Po tomto gólu jsme nepochopitelně přestali hrát, Opočno nás přehrávalo a jen se štěstím jsme dohráli poločas bez dalšího obdrženého gólu. Druhý poločas z naší strany už snesl přísnější měřítko, drželi jsme balón na zemi a kombinovali. V 55. minutě Ježek zatáhl míč po své straně a Tibor Krajňak ho z dorážky uklidil do branky 2:1. Od této chvíle Opočno otevřelo hru a Meřič měla několik nadějných brejků a přečíslení, ale nic z toho neskončilo gólem. Kvůli tomu jsme se všichni strachovali o výhru až do konce. Zápas se hrál ve vysokém tempu a stál nás velké množství sil. Zejména za druhý poločas děkujeme fanouškům za vydatnou podporu a jsme rádi, že jsme potvrdili výhru z Dobrušky a přispěli k dobré posvícenské náladě.

Martin Šnajdr, trenér Opočna: Stále stejná písnička, něco si řekneme v kabině a na hřišti to vypadá úplně jinak. Měli jsme si dát pozor na začátek, protože jsme v posledních zápasech vždy v úvodu inkasovali. Z první šance domácích jim darujeme penaltu. Pomalu jsme se dostávali do hry a nutili Meziříčí k chybám, ale to jsme nedokázali využít. Vyrovnali jsme po rohu střelou Jelena. Místo abychom domácí dorazili a šli do vedení, tak jsme je ohrožovali jen střelami z dálky. Druhý poločas byl z naší opět špatný a zaslouženě jsme prohráli. Bez pohybu, přesné nahrávky se hrát nedá. Domácím jsme oba góly, i vyloučení Tláskala, doslova darovali po našich žákovských chybách. Místo, abychom hru takticky přerušili, tak nás Meziříčí trestalo po rychlých brejcích. Čeká nás další derby v Dobrušce, tak i bod bude vzhledem k naší formě úspěchem!