České Meziříčí - Předměřice 3:1 (0:0)

České Meziříčí - Předměřice 3:1 (0:0). 53. Ježek (Rezek), 81. Ježek (Havel Roman), 87. Rezek (Tomášek) - 63. vlastní (Borecký). ŽK: 1:2. ČK: 0:0. PK: 0:0. Diváků: 150.
Rozhodčí: Lavrenčíková, Říha Jiří, Pešava
Delegát: nedelegován

 

České Meziříčí: Frynta (8) - Kubíček (8), Havel Roman (7), Slánský (7), Borecký (7) - Krajňák (7) (62. Baše Lukáš (8)), Čiháček (7) (90. Havel Tomáš (N)), Hlavsa (7) (79. Tetřev (N)), Tomášek Jan (8), Ježek (9) - Schejbal (6) (34. Rezek (8))

Předměřice: Hopko – Šmarda, Lejp, Hronek, Hlavatý – T. Ponikelský (20. L. Ponikelský), Bareš, Bergman, Paizkert – Voborník (80. Vejprava), Frank
 

David Horký, vedoucí mužstva ČM: Předměřice se na nás velmi dobře takticky připravily, důsledným dostupováním nás nenechaly hrát kombinačně přes zálohu a nutily nás nakopávat balón na jediného útočníka. První gól jsme vstřelili osm minut po změně stran, kdy Rezek zatáhl balón po pravé straně a jeho centr pohodlně do prázdné brány uklidil Ježek. Vyrovnáno bylo za deset minut, kdy se přímý kop Šmardy na zadní tyč vrátil před bránu a David Borecký s dvěma dvoumetrovými hráči na zádech si vstřelil vlastní branku. Vítěznou branku vsítil opět Ondra Ježek, když ho díky rychlé rozehrávce našel krásnou ulicí Roman Havel a jemu stačilo před brankářem jenom nastavit nohu. Po této brance hrály Předměřice už na obrovské ryziko a my měli několik tutových šancí, ale řešili jsme je špatně a zbrkle. Až těsně před koncem zápasu Honza Tomášek vyslal centr za obranu, Rezek využil mrtvého ofsajdu a utíkal sám na brankáře, kterého obešel a zakončil. Jsme rádi že jsme vyhráli utkání ve kterém se nám dvakrát nedařilo. Zbývající dva venkovní zápasy využijeme k přípravě pro příští sezónu a necháme zahrát ty, na které se během jara kvůli boji o záchranu moc nedostávalo.

 

Martin Strakatý, trenér Předměřic: „Zápas se hrál na dobře připraveném hřišti. Úvodních dvacet minut byl k vidění fotbal od vápna k vápnu. Poté jsme měli míč více na kopačkách, ale nedokázali jsme ohrozit soupeřovu branku. Druhý poločas jsme začali náporem i šancemi, ovšem gól jsme nedali. Naopak domácí se po naší chybě ve středu hřiště ujali vedení. Do pěti minut jsme vyrovnali, když po rohu dotlačil míč do branky Voborník. Soupeř však dokázal po rychle rozehraném trestném kopu zvýšit na 2:1. Následně jsme vrhli vše do útoku, jenže domácí z brejku zvýšili na 3:1."