České Meziříčí - Provodov 2:1 (0:1)

Situace na bojišti se měnila každou vteřinou.

České Meziříčí - Provodov 2:1 (0:1). 55. Krajňak, 63. Baše (Hlavsa) - 18. Eimer. ŽK: 5:3. ČK: 1:2 (51. Frynta - 57. Výborný, 85. Bensch). PK: 0:0. Diváků: 100.
Rozhodčí: Koutník, Filip, Hrušková
Delegát: Koňák

České Meziříčí: Frynta - Borecký, Tomášek Jan, Kozák, Čiháček - Rezek (51. Havel Patrik), Krajňak (75. Slezák), Hlavsa (82. Havel Tomáš), Ježek (46. Kupka) - Slánský, Baše

Provodov: Šplíchal - Výborný, Blažej, Macek, Pfeifer, Bensch, Pařízek, Sýkora, Müller, Simon (60. Malý), Eimer

David Horký, vedoucí mužstva ČM: Situace na bojišti se měnila každou vteřinou. Tak by se dalo nejvýstižněji charakterizovat dnešní utkání. Už v 18. minutě jsme prohrávali 1:0, když Provodov sehrál rohový kop a Eimer hlavičkoval na zadní tyči. Z této branky jsme se poměrně brzo oklepali, ale do konce poločasu si ani jedno mužstvo vážnější šanci nevypracovalo. Druhý poločas pro nás začal šokem, kdy brankář Frynta vyběhl proti útočníkovi hostí, ale zahrál rukou mimo pokutové území a následovala červená karta. Do branky tak musel brankář dorostu Patrik Havel, ročník 1996! Dle mého názoru nám tento okamžik vyhrál zápas. Kluci se semkli, zařadili o tři stupně výš na stupnici bojovnosti, vydali se na maximum a k tomu měli i ono potřebné štěstí. Pět minut po tomto vyloučení centroval Krajňak z pravé lajny a nepovedený centr skončil odrazem o zadní tyč v brance. Hned na to kapitán hostí zatáhl za záchranou brzdu před Hlavsou a musel taky do sprch. V 63. minutě donesl balón po přímém kopu Hlavsy Lukáš Baše tělem až do branky 2:1. Pět minut před koncem se na Bašem vykartoval stoper hostů Bensch. Po zbytek utkání jsme bojovností a srdíčkem udrželi pro nás tak důležité a cenné vítězství. I ten nejnáročnější fanoušek si dnes musel přijít na své. Utkání mělo vše krásné co fotbal přináší.

Bohumil Králíček, vedoucí mužstva Sk Provodov: Opět po chybách a nedisciplinovaností mužstva jsme zápas nedotáhli do vítězného konce.