České Meziříčí - Třebeš 2:4 (0:1)

České Meziříčí - Třebeš 2:4 (0:1). 57. a 80. z pen. Ježek - 3. a 68. z pen. Zeman, 61. Vašátko, 66. Krykorka. ŽK: 2:3. ČK: 0:0. PK: 1:1. Diváků: 150.
Rozhodčí: Špáta, Stejskal, Mucha
Delegát: Šolc

České Meziříčí: Frynta (5) - Kubíček (6), Kozák (6), Tetřev (5) (73. Havel Tomáš (7)), Kupka (7) (80. Borecký (5)) - Krajňák (7), Čiháček (7), Hlavsa (5) (46. Rezek (6)), Ježek (8) - Slánský (7) - Baše (8) (80. Schejbal (6))

Třebeš: Heřman - Štěrba, Vlach, Krykorka (70. Mizerík), Vašátko (67. Štajer), Zbořil, Heglas, Zeman, Sochor, Vlkanova, Majer

David Horký, vedoucí mužstva ČM: Po nekonečně dlouhé zimní přípravě jsme v prvním mistrovském zápase přivítali vedoucí celek tabulky z Třebše. Již ve 3. minutě se hrubě nedohodla obrana s brankářem a prohrávali jsme 0:1. Do konce prvního poločasu mohla padnout další branka na obou stranách, ale buď byly proti brankáři nebo se střely nevešly mezi tři tyče. Na 1:1 vyrovnal Ježek, který se trefil přímo z rohu! Pak však přišlo smrtících sedm minut, během kterých Třebeš vstřelila tři branky a rozhodla zápas. Na konečných 2:4 snížil deset minut před koncem Ježek, který proměnil penaltu, kterou si sám vybojoval. Hráči se nemusí za výkon stydět, na hřišti bojovali až do závěrečného hvizdu. Příští sobotu přivítáme opět doma v derby béčko Dobrušky.

 

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Po dlouhé zimní přestávce jsme se dočkali mistrovského utkání. Jelikož jsme odjížděli bez dvou hráčů ze středu pole, tak jsme měli určité obavy. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned ve 3. minutě jsme vsítili gól. Poté jsme si vypracovali další tři dobré příležitosti, které jsme však neproměnili. Do druhé půle jsme šli s tím, že se pokusíme co nejdříve rozhodnout. Chtěli jsme zlepšit naši hru se snahou o kombinační fotbal. Bohužel, domácí v 57. minutě skórovali přímo z rohu. Vyrovnání nám paradoxně pomohlo, neboť jsme začali soupeře přehrávat a během osmi minut jsme dali tři branky. Zdálo se, že je rozhodnuto, avšak domácí snížili z penalty. Měli ještě dvě šance, které neproměnili. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Domácí dobrou hrou překvapili a vítězství nám rozhodně neusnadnili."