Lokomotiva HK - České Meziříčí 4:1 (1:1)

Lokomotiva HK - České Meziříčí 4:1 (1:1). 9. a 54. Schejbal Jakub, 78. Denk Daniel, 82. Němec Jan - 18. Baše Lukáš (Hlavsa). ŽK: 2:1. ČK: 0:0. PK: 0:0. Diváků: 180.
Rozhodčí: Mlynář, Havlík, Slavíček
Delegát: Bez DFA

Lokomotiva HK: Beránek – Bělonohý (46. Rosůlek), Jankaj, Svatoň, Pára – Demeter (75. Němec), Schejbal (80. Jaroš), Mašek, Javůrek – Ziegler (70. Borovský), Denk (88. Šubrt)

České Meziříčí: Frynta - Havel Tomáš (80. Tomášek Jakub), Kozák, Tomášek Jan, Slánský - Hovorka (80. Tomášek Petr) - Provazník, Hlavsa, Čiháček, Ježek (73. Jančura) - Baše Lukáš

Svatoslav Kopecký, prezident Lokomotivy Hradec Králové: V kvalitním utkání jsme se ujali vedení, ale po naší chybě soupeř vyrovnal. To mělo za následek, že celý první poločas byla naše hra neurovnaná a bezzubá. Ve druhé půli jsme se vrátili k naší kombinační hře, kterou jsme vyjádřili i brankami. Soupeř hrozil pouze z brejků a my jsme ještě další gólové šance nevyužili, přesto jsme po velmi dobrém výkonu dovedli zápas do vítězného konce.

Horký David, vedoucí mužstva ČM: Vstup do utkání jsme měli špatný. Už v 9. minutě domácí sehráli rohový kop nakrátko, my jsme ho takticky špatně bránili a dostali z něho branku. I nadále Lokomotiva hrozila ze standardních situací díky svým vysokým hráčům. V 18. minutě Lukáš Baše dostal krásný pas za obranu od Hlavsy, všem utekl a podél brankáře vyrovnal. Od této chvíle až do konce prvního poločasu jsme domácí obranu přehrávali, ale špatně řešili finální přihrávku a zakončení. Z pěti gólovek se neurodilo ani jednou a pro Lokomotivu musela být přestávka vysvobozením. Vstup do druhého poločasu nám ale vůbec nevyšel. Pod dojmem událostí z konce prvního poločasu jsme si asi myslely že se nám nemůže nic stát a domácí se porazí sami. Ale v 54. minutě krásnou ranou z dvaceti metrů poslal Lokomotivu znovu do vedení znovu Schejbal. Poté už na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. Z naší snahy s výsledkem něco udělat domácí podnikali protiútoky do naši otevřené obrany a navýšili skóre až na konečných 4:1. Závěrečný zvizd hlavního rozhodčího, který utkání odřídil s přehledem, byl vysvobozením pro změnu pro nás.