Výsledky z prodlouženého víkendu 6. - 8. května

 
SOBOTA 6. KVĚTNA
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA: Turnaj v Českém Meziříčí v sobotu 6.5. od 9:00
České Meziříčí - Týniště A 0:5 (0:4)
České Meziříčí - Týniště B 4:2 (2:0). Havel Vojtěch 3, Rind Karel
Havel Roman, trenér ČM: V sobotním dopoledni jsme v domácím prostředí odehráli další turnaj okresního přeboru kategorie SP. Tentokrát nám byly soupeřem pouze dva týmy a to Týniště A a Týniště B. My, trenéři musíme za oba zápasy kluky pochválit. V prvním zápase za předvedenou hru, i když je pro nás výsledek 0:5 nelichotiví. Kdybychom proměnili alespoň polovinu šancí, byl by výsledek jistě jiný. Bohužel nás Týniště porazilo pouze důraznou hrou, nikoli fotbalovistí. Touto cestou, ale my jít nechceme. Za druhý zápas kluci zaslouží poděkovat jak za hru, tak i za výsledek. Vítězství 4:2 bylo naprosto zasloužené.  Velký dík patří Vendovi Herzánovi a Míšovi Bahníkovi, hráčům mladší přípravky,  kteří  nám přišli pomoci z důvodu několika absencí. A nutno podotknout, že nebyli pouze do počtu, ba naopak. Dokonce měl soupeř s jejich hrou velké problémy a někdy se nedokázal s jejich aktivitou zcela vyrovnat. Takže borci, JEN TAK DÁL A MAKÁME.
 
MUŽI A: České Meziříčí - Černilov 4:0 (1:0). 15. Fiala Josef (Baše Lukáš), 55. Tomášek Jan (Vejprava), 76. Fiala Josef (Havel Tomáš), 88. Tomášek Jakub (Baše Lukáš). ŽK: 2:0 (22. Fiala Josef, 86. Provazník). ČK: 0:0. PK: 0:0. Diváků: 120.
Rozhodčí: Kiec Martin, Vitvar Martin, Martínek Miroslav
Delegát: Mazura Milan
České Meziříčí: Frynta - Vejprava, Provazník (89. Baše David), Roubal, Ježek - Fiala Josef, Tomášek Jan, Tomášek Jakub, Havel Tomáš - Plšek, Baše Lukáš
Černilov: Brom - Daněk Lukáš, Schwarzer Tomáš, Jaborník Martin, Voltr Michael, Flégl Martin (68. Taclík Jakub), Svatoň Vojtěch, Bešík Tomáš, Roubal Aleš, Hrubý Jan, Mikuda Lukáš (87. Vu Minh Quan).
Havel Patrik, trenér ČM: Z dnešního zápasu mám opravdu radost, podařilo se nám napravit utkání z předešlého týdne. Všem hráčům patří velké poděkování za to jak do zápasu vstoupili a plnili si vše co jsme si v kabině řekli. Naše obrana nepustila hráče Černilova do žádné velké šance. My jsme si vypracovali všechny góly po krásných kombinacích a zaslouženě jsme vyhráli 4:0.
Kosina Jaroslav, trenér Černilova: Musím pochválit domácího správce za přípravu krásného hřiště. Můžeme jít do vedení 0:1, následně můžeme vyrovnat na 1:1. Bohužel, to je fotbal. Dneska nás několikrát podržel brankář Brom. I za nepříznivého stavu máme několik šancí, ale dneska nám bohužel nebylo přáno. V důležitých momentech nám chybí větší dravost. Pro nás jsou důležité další minuty pro naše dorostence v kategorii mužů.
 
NEDĚLE 7. KVĚTNA
 
MLADŠÍ ŽÁCI: Javornice - České Meziříčí 10:1 (5:1). Branka ČM: Švorc Štěpán
 
DOROST: Nový HK B - České Meziříčí 1:1 (1:0). PK: 3:0. Branka ČM: 78. Němeček. ŽK: 0:0. ČK: 0:0. Diváků: 30.
Rozhodčí: Sobotka Michal
České Meziříčí: Bouša Karel - Mikušík, Ptáček, Jílek, Štěpán - Němeček - Rind, Hlavsa, Šoun, Vlášek - Jahelka. Střídali: Bouša Jan, Dyršmíd
Slezák Miroslav, trenér ČM: Dnes jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř na jaře vyhrál všechny zápasy, je silný na míči a k tomu jsme přizpůsobili taktiku i rozestavení. V defenzivnějším rozestavení jsme chtěli organizovaně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. V první půlce jsme nastřelili břevno a jednu tutovku ještě zazdili. Domácí nás potrestali brankou díky našemu nezajištěnému prostoru. Do druhé půle jsme nastoupili s podobnou taktikou, kterou jsme v 70. minutě změnili na ofenzivnější a přineslo nám to srovnání po rohovém kopu. Do konce zápasu měl každý s týmů ještě jednu příležitost strhnout vítězství na svou stranu, ale ty nebyli využity. Při penaltách dnes naši střelci ani jednou nerozvlnili síť a plusový bod zůstal domácím. Dnes tým po dvou zápasech opět makal a plnil si pokyny. Hráčem zápasu je Vít Jahelka, který to měl sám v útoku těžké, ale pro tým odvedl neuvěřitelné penzum práce. Díky kluci!!!
 
MUŽI B: České Meziříčí - Čermná n. O. 3.1 (1:1). 4. Hlavsa Leoš, 46. Bednář Roman, 52. Tomášek Petr. ŽK: 0:0. ČK: 0:0. PK: 0:0. Diváků: 53.
Rozhodčí: Knapek Jaroslav, Hvězda Vít
České Meziříčí B: Podstata - Baše David, Brouček, Holeček, Španiel - Černý Aleš (80. Drcmánek), Hlavsa, Tomášek Petr, Vošvrda - Dolejší (70. Havel Patrik), Bednář
Petr Karel, trenér ČM B: Po neurovnaném zápase z obou stran zůstali 3 body doma.
 
PONDĚLÍ 8. KVĚTNA
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA: Turnaj v Doudlebách v pondělí 8.5. od 9:00
Týniště B - České Meziříčí 7:2 (4:2). Hurdálek Daniel, Spěvák Václav
Týniště A - České Meziříčí 6:1 (2:0). Spěvák Václav
Doudleby/Sopotnice - České Meziříčí 3:1 (0:1). Hurdálek Daniel
Ohlas trenérů ČM: V pondělí 8.5. jsme v Doudlebách odehráli další fotbalový turnaj. Hned v prvním zápase jsme se střetli s Týništěm B, které jsme předchozí sobotu dokázali porazit. Nástup do utkání vypadal nadějně, když jsme po pár minutách vedli o dvě branky. Bohužel, vinou tří vlastních branek jsme najednou prohrávali. Místo toho, abychom dále hráli svoji hru, sklopili jsme hlavy a náš soupeř nás potrestal dalšími góly. I když jsme měli jasné šance, nedokázali jsme je proměnit a prohra 7:2 byla zasloužená.
Následovalo utkání proti Týništi A, velmi silnému soupeři, který se pyšní tím, že za celou sezónu nenašel přemožitele. V prvním poločase jsme se snažili, ale soupeř nám dal pět gólů. Do druhé části jsme nastoupili s větším elánem a předvedli jsme nejlepší výkon celého turnaje. I když jsme prohráli 6:1, druhý poločas jsme dokázali odehrát vyrovnaně 1:1 a kluci za to byli pochváleni.
V posledním utkání jsme se utkali s domácími Doudlebami. V prvním poločase jsme soupeře tlačili a podařilo se nám získat jednogólový náskok. Bohužel v druhé půli jsme už nebyli tak silní a našim oporám docházela energie. Soupeř toho využil a zvítězil nad námi 3:1. Tato prohra byla pro nás nejvíce bolestivá.
Pochvalu zaslouží Vojta Havel, Ráďa Rejchrt a Vašek Herzán, kteří turnaj odehráli téměř bez střídání. 
Opět se ukazuje, že srandičky a neposlušnost při tréninku, nás pak dohání při zápasech. Pokud chceme vyhrávat, musíme makat, ale všichni.
 
MLADŠÍ PŘIPRAVKA: Turnaj v Solnici v pondělí 8.5. od 9:00
Solnice B - České Meziříčí 11:7 (6:3).
Doudleby/Sopotnice A - České Meziříčí 10:4 (5:2).
Doudleby/Sopotnice B - České Meziříčí 2:6 (1:5).