PU: České Meziříčí - Olympia HK dorost 2:2 (1:0)

3.2. od 10:00 České Meziříčí - Olympia HK dorost 2:2 (1:0). 13. Čiháček (Kupka), 51. Baše - 59. ?, 73. ?

Frynta (8) – Kubíček (6), Kozák (7), Tetřev (6), Borecký (4) – Schejbal (4), Kupka (6), Čiháček (6), Ježek (6) – Hlavsa (8) - Havel Lukáš (6). Dále střídali: Čáp (4), Tomášek  Jan (7), Krajňák (5), Havel Tomáš (4), Slánský (8), Baše (7), Procházka (4).

Novinkou od jara 2013 je hodnocení hráčů za výkon v utkání novým trenérem Karlem Vaněčkem. Známky jsou uvedeny u každého hráče v závorce. Nejlepší je 10 a nejhorší 1.

V prvním přátelském utkání na umělce v Novém Městě jsme se utkali s dorostem Olympie HK, který hraje oblastní přebor východočeského kraje. Na utkání jsme přijeli rovnou z Deštného, kde jsme byli od středy na kondičním soustředění. Střídali jsme hokejově po celé utkání. První branku vstřelil hlavou Čiháček, který si naskočil na přesný centr Kupky. Druhý náš gól vstřelil Lukáš Baše, který obral ve velkém vápně obránce o míč a z otočky zamířil přesně k tyči. V 59. minutě snížila Olympia po chybě celé obrany a v 73. minutě bylo vyrovnáno, kdy už na hráčích bylo vidět, že jim docházejí síly. V tomto utkání šlo hlavně o to, aby si hráči po dlouhé době osahali velké hřiště a nový trenér Karel Vaněček viděl hráče na postech v novém herním systému.

Dorost Olympie se prezentoval pohledným, kombinačním a přímočarým fotbalem, plným narážeček a častou střelbou. Jenom nezkušenost, zbrklost a jisté zákroky Frynty v brance jim stály v cestě ke vstřelení většího počtu branek. V dalším přátelském utkání se utkáme v sobotu 9. února s Přepychami.